Sinun tietosuojasi

Voimaantulopäivä: 15.8.2022

 

Tiivistelmä tehdyistä muutoksista

Tässä yhteenvedossa kerrotaan Ancestryn tietosuojaselosteen viimeisimmät muutoksia ja kuinka muutokset voivat vaikuttaa sinuun.

Tietosuojaselosteen päivitykset koskevat Palvelujen (määritelty jäljempänä) käyttöä, kun tarkastelet, avaat tai muuten käytät Palveluja. Lue Tietosuojaseloste ymmärtääksesi täysin muutokset ja ehdot, jotka koskevat Palvelujemme käyttöä.

Viimeisimmät muutokset sisältävät erityisesti seuraavaa:

  • Lisätty kohtia, jotta tämä asiakirja olisi Kalifornian vuoden 2020 tietosuojaa koskevia oikeuksia koskevan lain ("CPRA", California Privacy Rights Act of 2020), Coloradon tietosuojalain ("CPA", Colorado Privacy Act), Connecticutin tietosuojalain ("CTDPA", Connecticut Data Privacy Act) ja Virginian kuluttajainsuojatietosuojalain ("VCDPA", Virginia Consumer Data Protection Act) sekä Australian vuoden 1988 tietosuojalain (Australian Privacy Act 1988) mukainen.
  • Poistettu viittaukset AncestryHealthiin®.
  • Päivitetty, selvennetty ja yksinkertaistettu olemassa olevien tekstien kieliasua ja rakennetta.

Ancestry®:llä tietoturvasi ja yksityisyytesi on etusijalla. Ancestry on sitoutunut huolehtimaan Henkilökohtaisista tiedoistasi (määritelty jäljempänä), käsittelemään niitä vastuullisesti sekä turvaamaan ne hallinnollisin, teknisin, organisatorisin ja fyysisin suojatoimenpitein.

Mielestämme on tärkeää toimia rehellisesti, suoraan ja läpinäkyvästi tietojesi suhteen. Ancestry noudattaa kolmea periaatetta sinun tietoturvaan liittyvissä asioissasi:

  • Läpinäkyvyys. Teemme kovasti töitä ollaksemme läpinäkyviä sen suhteen, mitä Henkilötietoja keräämme ja käsittelemme.
  • Yksinkertaisuus. Pyrimme kuvaamaan tietosuojakäytäntöjämme helposti ymmärrettävällä kielellä auttaaksemme sinua tekemään tietoisia valintoja.
  • Kontrollointi. Annamme sinun kontrolloida, mitä Henkilötietoja annat meille, mukaan lukien DNA-tietosi, sekä miten niitä käytetään, jaetaan ja säilytetään.

 

Muita tärkeitä asioita, jotka sinun on ymmärrettävä käyttäessäsi Palvelujamme

Sinulla on hallintaoikeus omaan DNA:hasi ja tietoihin DNA:stasi (määritelty jäljempänä) – voit hallita ja poistaa näitä tietoja tässä Tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Saatat löytää odottamattomia tietoja itsestäsi tai perheestäsi käyttäessäsi Palvelujamme. Kun olet löytänyt tai saanut selville tietoja, emme voi peruuttaa niiden löytymistä.

On tärkeää, että tunnet olosi luottavaiseksi ja tietoiseksi siitä, kuinka käytämme Henkilötietojasi, kun teet uusia löytöjä kanssamme. Tietosuojaselosteemme löytyy kokonaisuudessaan alta. Se kattaa kaikki Ancestry-sivustot, -palvelut ja -mobiilisovellukset, joista on linkki tähän Tietosuojaselosteeseen, mukaan lukien: Ancestry®, AncestryDNA®, Fold3®, Newspapers.com™, Archives®, We Remember® ja Find a Grave®.

 

Vain yhdysvaltalaiset asiakkaatAlla oleva Yhdysvaltojen asukkaiden lisätietosuojaseloste sisältää lisätietoja Kaliforniassa, Coloradossa, Connecticutissa ja Virginiassa sijaitsevia Yhdysvaltojen asukkaita koskien.

Vain muut kuin yhdysvaltalaiset asiakkaat – Ancestry Ireland Unlimited Company on Henkilötietojesi rekisterinpitäjä, ja jäljempänä oleva osa 8 sisältää tietoja oikeuksistasi.

 

Sisällysluettelo

 
1.   Johdanto
2.   Tilin luominen ja kanssakäymisesi Ancestryn Palvelujen kanssa
3.   Mitä Henkilötietoja Ancestry kerää sinulta?
4.   Mitä tietoja Ancestry kerää harjoittamasi Palvelujen käytön kautta?
5.   Tiedot, joita keräämme muista lähteistä
6.   Miten Ancestry käyttää Henkilötietojasi?
7.   Mitä tietoja jaamme, milloin jaamme niitä ja ketkä ovat vastaanottajia?
8.   Sinun oikeutesi ja käytettävissäsi olevat Henkilötietojasi koskevat valinnat
9.   Mitkä ovat säilytyskäytäntömme?
10.   Miten voin poistaa Henkilötietoni?
11.   Turvallisuus
12.   Kansainväliset tiedonsiirrot
13.   Tähän selosteeseen tehtävät muutokset
14.   EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeusperusteet EU-maiden asukkaiden Henkilötietojen käsittelylle
15.   Rekisterinpitäjän henkilöllisyys ja yhteystiedot
16.   Yhdysvaltain asukkaiden lisätietosuojaseloste (vain Kaliforniassa, Coloradossa, Connecticutissa ja Virginiassa asuvat asiakkaat)
17.   Australian lisätietosuojaseloste (Australian Additional Privacy Statement)

 

1.  Johdanto

Me Ancestryllä haluamme antaa kaikille mahdollisuuden rikastuttaa elämää tutkimalla oman itsensä ja sukunsa historiaa. Tarjotaksemme ja parantaaksemme verkkosivustoja, mobiilisovelluksia ja palveluja (yhdessä "Palvelut") keräämme, käsittelemme ja tallennamme ""Henkilötietoja"", jotka ovat tietoja, joilla sinut voi tunnistaa suoraan tai epäsuorasti kohdassa 3 on kuvatulla tavalla. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi, osoitteesi ja tiedot, jotka voidaan kohtuudella yhdistää sinuun, mukaan lukien Geneettiset tietosi. Tämä Tietosuojaseloste kuvaa käytäntöjämme, jotka koskevat Henkilötietojesi keräämistä, tallentamista ja käsittelyä sekä hallintakeinoja, jotka tarjoamme sinulle hallitsemaan niitä Palveluissamme. Lisäksi Evästekäytännössämme kuvataan, miten käytämme selaimen evästeitä ja vastaavia seurantatekniikoita.

Huomaa: Kuolleita henkilöitä koskevat tiedot eivät ole tämän Tietosuojaselosteen mukaan Henkilötietoja.

 

2.  Tilin luominen ja kanssakäymisesi Ancestryn Palvelujen kanssa

Ancestry-tilin luomiseen vaaditaan sopimuksen mukaan vain seuraavat Henkilötiedot: nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Vain Archives-käyttäjiltä tarvitaan myös laskutustiedot tilin luomiseen.

Luomalla tilin kerrot meille ymmärtäväsi, että Ancestry kerää, käsittelee ja jakaa Henkilötietojasi (mukaan lukien Geneettiset tietosi, jos olet tehnyt DNA-testin) tässä Tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Pääsy Ancestry-sisältöön, kuten arkistotietoihin, jotka auttavat sinua sukupuun rakentamisessa, tai DNA-ominaisuuksiimme (etnisen taustan arvio jne.), edellyttää muiden lisähenkilötietojen keräämistä, mukaan lukien maksu- ja toimitustiedot ja testikoodi DNA-testiä varten, syntymässäsi osoitettu sukupuolesi, syntymävuotesi ja Geneettiset tiedot, jotka on saatu sylkinäytteestäsi.

Voit milloin tahansa pyytää Ancestryä poistamaan tilillesi lataamasi Henkilötiedot, kuten sukupuun tai Geneettiset tietosi. Voit myös poistaa koko tilisi. Katso osiosta 10 lisätietoja Henkilötietojesi poistamisesta.

 

3.  Mitä Henkilötietoja Ancestry kerää sinulta?

Tietojen kategoria Kuvaus
Tilitiedot
  • Nimesi (pakollinen).
  • Sähköpostiosoite (pakollinen).
  • Luomasi salasana (pakollinen).
  • Puhelinnumero – Voit antaa puhelinnumeron, jotta voisimme ilmoittaa sinulle (i) DNA-testin tulosten tilasta ja (ii) muista hyväksymistäsi päivityksistä sekä (iii) auttaa sinua, kun otat yhteyttä Ancestryn Jäsenpalveluihin tai (iv) sallia sinun ottaa käyttöön monivaiheisen todennuksen. DNA-testipakkausten toimittamiseen saatetaan tarvita puhelinnumero.
  • Laskutustiedot.
  • Tietyt Ancestry-tuotemerkit saattavat tukea kolmannen osapuolen kirjautumispalveluja, kuten Facebook, Google ja Apple, jotka tarjoavat Ancestrylle Henkilötietojasi, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi ja profiilikuvasi. Tutustu Evästekäytäntöömme saadaksesi lisätietoa siitä, miten kolmannet osapuolet käyttävät teknologioita analytiikka- ja kohdistustarkoituksiin sekä tarjoamistamme hallintaominaisuuksista.
Luottokortti-/maksutiedot
  • Maksutiedot, kuten luottokorttisi numero sekä laskutus- ja toimitusosoitteesi, kun rekisteröidyt ilmaiseen kokeilujaksoon tai teet ostoksen kuten Ancestry-tilauksen tai ostat DNA-testipakkauksen.
DNA-testipakkauksen aktivointitiedot Kun aktivoit DNA-testipakkauksen, keräämme seuraavia tietoja:
  • DNA-testipakkauksesi koodi
  • Syntymässäsi osoitettu sukupuoli
  • Syntymävuotesi
Profiilitiedot

Keräämme tietoja, jotka annat luodessasi käyttäjäprofiilin (esimerkiksi profiilikuvan, nimesi, käyttäjänimesi, henkilökohtainen historiasi / elämäntarinasi, ikäsi, sijaintisi ja linkitettyjen tilien käyttäjänimet) sekä sinua itseäsi koskevia tietoja sukupuustasi. Ancestry-käyttäjäprofiilisi tiedot näkyvät muille käyttäjille (määritelty Ancestryn käyttöehdoissa), joten harkitse rajoituksia näihin antamiisi tietoihin ja käyttäväsi yksityisyytesi suojaamiseksi sellaista käyttäjänimeä, joka on erilainen kuin oikea nimesi.

 

Sisältösi

Keräämme tietoja, kun osallistut ja luot vapaaehtoisesti sisältöä palveluihin, mukaan lukien Sisältösi (Sisältösi on määritelty Ehdoissa). 

 

Geneettinen tieto Erottelemme DNA:si syljestäsi kumppanilaboratorioissamme ja muunnamme sen koneellisesti luettavaksi biometriseksi tiedoksi ("DNA-tieto"), jota käsittelemme tarjotaksemme sinulle etnisen taustan arvion ja ehdotuksia yhteisöistä. Käsittelemme myös DNA-tietojasi tarjotaksemme sinulle tietoja sukulaisuudestasi muihin DNA-tietokannassamme oleviin käyttäjiin sekä mahdollisista geneettisistä jotka liittyvät tiettyihin biologisiin, fysiologisiin tai käyttäytymiseen liittyviin ominaisuuksiin, kuten hiusten paksuus ja silmien väri tai hyvinvointiin liittyvät ominaisuudet.

DNA-tietosi ja kaikki niistä johdetut tiedot, kuten arviot etnisestä taustasta, yhteisöistä, piirteistä ja geneettisistä suhteellisista vastaavuuksista, ovat Henkilötietoja, ja niihin viitataan nimityksellä "Geneettinen tieto".

Huomautus DNA:stasi ja syljestäsi: Sylkesi ja siitä eristetty DNA:si (jota kutsutaan yhdessä termillä "Biologiset näytteet") eivät ole tämän Tietosuojaselosteen mukaan Henkilötietoja. Kun laboratoriokumppanimme on käsitellyt Biologiset näytteesi, voit halutessasi antaa suostumuksen niiden säilyttämiseen biopankissamme myöhempää testausta varten. Tulevia testejä voidaan tehdä, jos hyväksyt meidän Tietoisen suostumuksen tutkimuksemme tai jos annat suostumuksen tehdä muita testejä Biologisille näytteillesi. Jos et anna suostumustasi Biologisten näytteidesi säilyttämiseen, tuhoamme näytteesi. Alla olevissa kohdissa 8 ja 10 kuvataan, kuinka voit hallita Biologisia näytteitäsi. Voit pyytää Ancestryä tuhoamaan Biologiset näytteesi ottamalla yhteyttä Jäsenpalveluihin. Huomaa, että voimme harkintamme mukaan tuhota Biologiset näytteet, jotka eivät täytä laadunvarmistusvaatimuksiamme.

Huomautus terveyteen liittyvistä tiedoista Ancestry ei kuulu sairausvakuutuksen siirrettävyyttä ja vastuullisuutta koskevan lain (Health Insurance Portability and Accountability Act, "HIPAA") piiriin, ja tämän seurauksena mitkään toimittamasi tiedot eivät ole HIPAA:n alaisia tai sen suojaamia.
Lähettämäsi viestintä Isännöimme ja ylläpidämme viestintääsi muiden käyttäjien kanssa alustamme viestintäominaisuuksien kautta ja keräämme myös tietojasi, kun kommunikoit Ancestryn Jäsenpalvelujen ja muiden Palvelujemme tukitiimien kanssa, mukaan lukien ääni- ja kuvatiedot (kuten Ancestryn Jäsenpalvelujen kanssa puhuttujen puhelujen tallenteet ja kuluttajatietotutkimukseen osallistuttaessa vapaaehtoisesti annetut tai jaetut tiedot).
Kilpailut ja kampanjat Keräämme Henkilötietoja, kun osallistut vapaaehtoisesti järjestämiimme tai sponsoroimiimme kilpailuihin ja erikoiskampanjoihin, ja keräämisestä kerrotaan, kun osallistumisen yhteydessä.
Find a Grave -valokuvat ja valokuvan vapaaehtoiset Find a Grave -palvelun kautta keräämme Find a Grave -palveluun ladattuihin digitaalisiin valokuviin liittyviä metatietoja, mukaan lukien valokuvan ottamispaikan sijainti sekä valokuvan ottamisen päivämäärä ja aika. Jos päätät olla valokuvan vapaaehtoinen Find a Grave -palvelussa, annat meille sijaintitietosi, jonka voit muuttaa tai poistaa milloin tahansa.
Muut suojatut luokitukset ja arkaluontoiset tiedot Saatamme kerätä määrättyihin suojattuihin luokituksiin liittyvää tietoa, kuten sukupuoli ja siviilisääty.

Saat lisätietoa Ancestryn käsittelemistä Henkilötiedoista, jotka liittyvät muihin kuin Ancestry-käyttäjiin, klikkaamalla tästä.

 

4.  Mitä tietoja Ancestry kerää käyttämiesi Palvelujen kautta?

Tietojen kategoria Kuvaus
Tietokone- ja mobiililaitetiedot

Ancestry kerää tietoja siitä, kuinka käytät Palvelujamme, mukaan lukien verkkosivusto, jolla vierailit ennen Ancestryn sivustoa ja jolla vierailet Ancestryn sivustolla käymisen jälkeen.

Keräämme myös IP-osoitteen, jolla käyttämäsi tietokone, mobiililaite tai välityspalvelin käyttää Internetiä, ja keräämme lisäksi muuta teknistä tietoa, kuten:

  • Tietokoneesi käyttöjärjestelmä
  • Verkkoselaimesi
  • Mobiililaitteen käyttöjärjestelmäsi ja mobiilikäyttöjärjestelmäsi antama mobiililaitteen tunniste
  • Internet-palveluntarjoajasi tai matkapuhelinoperaattorisi nimi.

Ancestry voi kerätä luvallasi sijaintitietoja laitteestasi.

Tiedot evästeistä ja vastaavista teknologioista Ancestry käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita sekä teknisiä integrointeja markkinointi- ja mainoskumppaneiden kanssa Evästekäytännössämme kuvatulla tavalla. Tutustu Evästekäytäntöömme saadaksesi lisätietoa tarjoamistamme käytännöistä ja hallintatyökaluista.
Sosiaalisen median ominaisuuksien kautta jaettu tieto

Jos olet vuorovaikutuksessa sosiaalisen median kanssa Palvelujen kautta, esimerkiksi linkkien "Jaa", "Julkaise", "Twiittaa", "Kiinnitä" tai "Seuraa meitä" kautta, jotka ovat yhteydessä Facebookin, Twitterin, Pinterestin, Instagramin ja YouTuben kaltaisiin sivustoihin, kerää Ancestry tietoa tällaisesta vuorovaikutuksesta ja mitä tahansa tilitietoja, jotka nämä palvelut tarjoavat meille, riippuen tietosuoja-asetuksistasi tuon kolmannen osapuolen kanssa.

Vuorovaikutustasi näiden ominaisuuksien kanssa säätelee kyseisen kolmannen osapuolen yrityksen tietosuojaseloste.

Sinulla voi olla mahdollisuus kirjautua sisään Ancestry-palveluihin sosiaalisen median tililläsi, kuten Google- tai Apple-tilillä. Kun annat tarvittavat luvat, saamme sosiaalisen median tililtäsi sinua koskevia tietoja, joita Ancestry käyttää tilisi ja profiilisi luomiseen, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi ja profiilikuvasi.

Harjoittamastasi Palvelujen käytöstä saadut tiedot Keräämme tietoja harjoittamastasi Palvelujen käytöstä, esimerkiksi kun haet tai käytät tietueita tai julkisia sukupuita, mitä sivuja katselet, mitä linkkejä klikkaat, tai kun lisäät ihmisiä sukupuuhun jne., ja voimme käyttää tätä tietoa päätelmiimme sinusta asiakkaana ja kiinnostuksen kohteistasi tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen, esimerkiksi hakuehdotuksilla.

 

5.  Tiedot, joita keräämme muista lähteistä

Tietojen kategoria Käyttötarkoituksen kuvaus
Tiedot julkisista ja historiallisista lähteistä Ancestry kerää tietoja eri lähteistä, yleensä virallisista lähteistä kuten sanomalehdistä, sekä syntymä-, kuolema- ja avioliittotietoja sisältävistä rekistereistä ja väestönlaskentaan liittyvistä rekistereistä, jotka voivat sisältää sinuun itseesi liittyviä henkilökohtaisia tietoja. Julkiset ja historialliset tietueet ja tiedot voivat sisältää myös muihin kuin Ancestry-käyttäjiin liittyviä Henkilötietoja. Nämä tietueet ja tiedot asetetaan yleensä Käyttäjien saataville Ancestryn tilattavissa Palveluissa.
Tiedot kolmansilta osapuolilta

Saatamme saada tietoja sinusta myös kolmansilta osapuolilta. Voimme esimerkiksi täydentää keräämäämme tietoa lisensoidulla tiedolla kolmansilta osapuolilta voidaksemme mukauttaa Palveluja ja tarjouksiamme sinua varten.

Jos ostat lahjatilauksen tai DNA-sarjan lahjaksi, keräämme Henkilötietoja, kuten vastaanottajan nimen, toimitusosoitteen, sähköpostiosoitteen ja tarvittavat ostotiedot toimittaaksemme lahjan perille ja ilmoittaaksemme vastaanottajalle.

 

6.  Miten Ancestry käyttää Henkilötietojasi?

Tietojen kategoria Käyttötarkoituksen kuvaus
Henkilötiedot (yleisesti) Käytämme Henkilötietojasi tarjotaksemme, mukauttaaksemme, parantaaksemme, päivittääksemme ja laajentaaksemme Palvelujamme. Tämä sisältää:
  • Palvelujen käyttöoikeutesi todentamisen ja Ancestryn tietoturvan parantamisen.
  • AncestryDNA-palvelujen ja testipakettien sekä muiden tuotteiden ja ominaisuuksien tilauksistasi perittävien maksujen käsittelyn.
  • Uusien Palvelujen rakentamisen ja olemassa olevien Palvelujen parantamisen.
  • Sinun auttamisesi sukupuusi luomisessa ja näkemyksen tarjoamisen Ancestryn tietokantojen perusteella.
  • Kyselyjen ja kyselylomakkeiden julkaisemisen Palveluissa käytettäväksi sekä tuotekehittely- ja tutkimushankkeiden edistämisen.
  • Tieteellisen, tilastollisen ja historiallisen tutkimuksen suorittamisen.
  • Virheiden, petosten tai muun rikollisen ja haitallisen toiminnan havaitsemisen ja niiltä suojaamisen.
  • Käyttöehtojemme täytäntöönpanon.
Viestintä Käytämme Henkilötietojasi kommunikoidaksemme kanssasi Palveluja koskevista asioista, esimerkiksi kun:
  • Vastaamme Jäsenpalveluille lähettämiisi kysymyksiin.
  • Ilmoitamme sinulle mahdollisista geneettisistä sukulaisista, jotka on tunnistettu DNA-vastaavuuden perusteella tai sukututkimuspalvelujemme kautta (esimerkiksi "Ancestry Hints®", joka etsii mahdollisia esivanhempia tietokannastamme).
  • Ilmoitamme sinulle tietolähteistä, jotka liittyvät henkilöihin sukupuussasi, tai henkilöihin, joille saatat olla sukua.
  • Ilmoitamme sinulle Palveluihin tehtävistä tai tehdyistä muutoksista tai uusista Palveluista.
  • Pyydämme sinua osallistumaan Ancestry-median tuotantoihin, mainoksiin, tutkimuksiin kuluttajakokemuksesta tai suosittelulausuntoihin.
  • Tarjoamme sinulle tietoa tai pyydämme sinua toimimaan jollakin tavalla teknisiin, turvallisuus- ja muihin toiminnallisiin ongelmiin vastaamiseksesi.
Markkinatuotteet ja tarjoukset meiltä tai liikekumppaneiltamme Saatamme käyttää joitakin Henkilötietoja (esimerkiksi kolmannen osapuolen lähteistä tai Ancestrystä (profiili, puut jne.) saatavilla olevia demografisia tietoja) meidän ja liikekumppaneidemme tuotteiden ja tarjousten markkinoimiseen. Tämä markkinointisisältö sisältää kiinnostuksen kohteisiisi perustuvia mainoksia.

Huomaa: Ancestry ei jaa Geneettisiä tietojasi kolmansien osapuolien markkinoijien, vakuutusyhtiöiden tai työnantajien kanssa, emmekä käytä Geneettisiä tietojasi markkinointiin tai mukautettuun mainontaan ilman nimenomaista suostumustasi.

Sähköpostitse tai tekstiviestitse suostumuksesi perusteella saamaasi markkinointisisältöä voit hallita sen suhteen, miten kohdistamme markkinointisisältöä sinulle, käyttämällä saamassasi markkinointiviestissä olevaa tilauksen peruutuslinkkiä, muuttamalla viestintäasetuksiasi tai noudattamalla ohjeita vastaanottamissasi markkinointiviesteissä. Ancestryyn liittyvien tuotemerkkien hallintatyökalut ovat käytettävissä niiden asetuksissa, ja ne on listattu tässä. Kolmansien osapuolien alustoilla tapahtuvan mainonnan oikeusperusteena nojaamme omiin oikeutettuihin etuihimme (katso osio 7), ja sinun tulisi hallita markkinointiasetuksiasi suoraan noilla alustoilla.

Geneettiset tiedot Ancestry käyttää Geneettisiä tietojasi seuraaviin ensisijaisiin tarkoituksiin:
  • Toimitamme tietokannastamme tietoa etnisestä taustasta,  (esim. perheenjäsenet, lähisukulaiset, laajempi suku tai muut, joille saatat olla sukua), ja muuta tietoa, joka auttaa sinua ja muita käyttäjiä oppimaan lisää toisistanne, mahdollisista perheenjäsenistäsi sekä myös geneettisistä sukulaisistasi ja perheryhmistäsi.
  • Yhdistämme sinut geneettisiin sukulaisiisi tietokannassamme ja autamme sinua saamaan tietoa heistä ominaisuuksien, kuten DNA-vastaavuuden tai muiden tuoteominaisuuksien kautta.
  • Tarjoamme sinulle muita näkemyksiä siitä, mitä DNA:si saattaa paljastaa piirteistäsi ja hyvinvoinnistasi.
  • Tarjoamme asiaankuuluvia tuloksia, jotka auttavat sinua löytämään yhteisiä esi-isiä ja muuta tietoa sukuhistoriastasi, ja autamme sinua luomaan sukupuun tai saamaan yhteyden ystäviisi ja sukulaisiisi.
  • Tutkimme aggregoitua Geneettistä tietoa ymmärtääksemme paremmin väestöön ja etniseen alkuperään liittyvää terveyttä, hyvinvointia, ikääntymistä tai fyysisiä olosuhteita.
  • Harjoitamme tieteellistä, tilastollista ja historiallista tutkimusta.
  • Kehitämme olemassa olevien DNA:han liittyvien tuotteittemme ominaisuuksia ja toimintoja, parannamme asiakaskokemusta Ancestry Services -palveluissa, parannamme laboratorioprosessiemme ja -teknologiamme laatua sekä rakennamme uusia tuotteita ja palveluja.

 

7.  Mitä tietoja jaamme, milloin jaamme niitä ja ketkä ovat vastaanottajia?

Ancestry ei jaa yksilöllisiä Henkilötietojasi (mukaan lukien Geneettiset tietosi) kolmansille osapuolille muuten kuin tässä tietosuojaselosteessa kuvatuilla tavoilla tai antamallasi lisäsuostumuksella. Emme jaa tietojasi lainvalvontaviranomaisille vapaaehtoisesti. Emme myöskään jaa Geneettisiä tietojasi vakuutusyhtiöiden, työnantajien tai kolmannen osapuolen markkinoijien kanssa ilman nimenomaista suostumustasi.

Huomaa: Ancestryn Yhdysvaltoihin liittyvät tietojen ilmoittamiset ja jakamiset löytyvät täältä. Ancestry ei myy Henkilötietojasi.

Jäljempänä on kuvattu olosuhteet ja tilanteet, joissa tietojen jakamista voi tapahtua:

 
Tahot, joiden kanssa tietojasi voidaan jakaa / olosuhteet, joissa jakaminen tapahtuu Kuvaus
Ancestry-yritykset

Saatamme jakaa tietojasi tässä asiakirjassa lueteltujen Ancestry-yritysryhmän yritysten ("Ancestry-yritykset") sisällä tarjotaksemme ja parantaaksemme Palvelujamme.

Siirrämme Henkilötietojasi ja Geneettisiä tietojasi Ancestryn irlantilaisen yrityksen ja Ancestryn Yhdysvalloissa sijaitsevien yritysten välillä. Katso lisätietoa tästä asiasta osiosta 12 jäljempänä.

Muut käyttäjät ja muut tahot, joiden kanssa voit valita jakavasi tietoa

Osana Palvelujen käyttöä sinulla on mahdollisuus lisätä tai jakaa tietoa kaikkien Palvelun käyttäjien kanssa tai jakamalla ominaisuuksia tiettyjen Ancestry-käyttäjien ja jopa muiden kuin Ancestry-käyttäjien kanssa. Sinulla saattaa olla enemmän tiedon jakamisvaihtoehtoja joissakin Palveluissa, esimerkiksi AncestryDNA:ssa (lue lisää jäljempää).

Kaikki muut käyttäjät näkevät julkisen profiilisi tiedot sekä myös julkiset sukupuutiedot (huomaa, että sukupuusi elossa olevat ihmiset näkyvät vain sinulle ja henkilöille, joiden kanssa jaat sukupuusi "editor"-tasolla tai joille olet antanut luvan nähdä sukupuusi elossa olevia henkilöitä).

Jos haluat nähdä käyttäjät, joilla on samankaltainen DNA-perimä, ja antaa heidän nähdä sinut, he voivat nähdä joitakin tiettyjä Henkilötietoja, kuten käyttäjätunnuksesi, kuinka he ovat sukua sinulle, ja oletko linkittänyt sukupuun DNA:hasi, ja voit päättää näytkö kaikilla vai vain jaetuilla (oman valintasi mukaan) alueilla ja yhteisöissä. Sinulle voidaan tarjota muita tapoja pitää yhteyttä sukulaisiin tai saada tietää perhesuhteista.

Voit jakaa muita DNA-tietoja, kuten piirteitä, "vertaamalla" ja muilla one-to-one-jakamistoiminnoilla.

Jos jaat tietoa sukuhistoriastasi tai DNA-testeihin ja niiden tuloksiin liittyvistä kokemuksestasi Palvelujen ulkopuolella, teet sen omalla vastuullasi.

Palveluntarjoajat

Teemme yhteistyötä muiden yritysten kanssa Palvelujen tarjoamisessa ja markkinoinnissa. Tämän seurauksena näillä yrityksillä on pääsy tietoihisi tai ne käsittelevät tietojasi jotenkin muuten, mukaan lukien osaa Henkilötiedoistasi, järjestelmissään. Näillä yrityksillä on soveltuvien lakien mukaisia sopimusvelvoitteita, jotka koskevat yksityisyyttä, tietoturvaa ja luottamuksellisuutta.

Näitä yrityksiä ja henkilötietoja, joihin kyseisillä yrityksillä olla pääsy, ovat muun muassa seuraavat:

  • Laboratoriokumppanit (esimerkiksi DNA:si).
  • DNA-testien toimituspalvelun tarjoajat (esimerkiksi nimi, toimitusosoite ja puhelinnumero).
  • Maksujen käsittelijät (esimerkiksi maksutiedot).
  • Pilvipalveluinfrastruktuurin tarjoajat (Ancestryn verkko- ja mobiilipalvelut ovat pilvipohjaisia palveluita. Kaikki tietosi ovat pilvipalvelutoimittajillamme).
  • Biologisten näytteiden säilytystilat (esimerkiksi biologisen näytteen ja DNA-testipaketin koodi).
  • Toimittajat, jotka auttavat meitä markkinoinnin ja kuluttajatutkimuksen analytiikassa, petosten estämisessä ja turvallisuusasioissa (esimerkiksi sähköpostiosoite).
  • Viestintäinfrastruktuurin tarjoajat (esimerkiksi nimi ja sähköpostiosoite).
  • Toimittajat, jotka auttavat meitä tarjoamaan joitakin Jäsenpalvelujen toimintoja, kuten puhelintukea tai kyselytyökaluja (esimerkiksi tilitiedot, nimi tai sähköpostiosoite).
Analytiikka- ja mainontakumppanit Teemme yhteistyötä ulkopuolisten kumppaneiden kanssa analytiikka- ja mainontatarkoituksissa. Keräämällä ja jakamalla määrättyjä Henkilötietoja nämä myyjät voivat auttaa mukauttamaan mainoksia paremmin kiinnostuksen kohteittesi mukaisiksi. He auttavat meitä myös mittaamaan mainoskampanjoiden tehokkuutta, ja heidän kauttaan sinulle tarjotaan osuvampaa mainontaa.
Tutkimuskumppanit Jaamme Geneettisiä tietojasi tutkimuskumppaneiden kanssa vain, jos annat meille nimenomaisen suostumuksesi Tietoinen suostumus tutkimukselle -sopimuksen kautta. Jos et hyväksy Tietoista suostumusta tutkimukseen, tietojasi ei jaeta näiden kolmansien osapuolien tutkijoiden kanssa.

Tutkimuskumppaneita ovat kaupalliset tai voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, jotka harjoittavat tai tukevat tieteellistä tutkimusta tai terapeuttisten aineiden, lääkinnällisten laitteiden tai niihin liittyvän materiaalin kehittämistä terveydentilan hoitoon, diagnosointiin tai ennustamiseen. Joissakin tapauksissa tutkimuskumppanilla tai Ancestryllä voi olla taloudellinen intressi tutkimusjärjestelyyn. Luettelo tutkimuskumppaneistamme löytyy tästä.

Lainvalvonta

Ancestry ei luovuta vapaaehtoisesti minkäänlaisia tietoja viranomaisille tai oikeuselimille tai lainvalvontaviranomaisille. Voidaksemme tarjota käyttäjillemme laajimman lain mukaisen suojan, vaadimme kaikkia viranomaisia, jotka hakevat pääsyä Ancestry-asiakkaiden tietoihin, noudattamaan voimassa olevaa oikeusprosessia. Emme salli lainvalvontaviranomaisten käyttää Ancestryn palveluita rikosten tutkimiseen tai ihmisjäänteiden tunnistamiseen.

Jos joudumme paljastamaan Henkilötietosi lainvalvontaviranomaisille, teemme parhaamme ilmoittaaksemme sinulle etukäteen, ellei meitä ole lain mukaan kielletty tekemästä niin. Ancestry laatii läpinäkyvyysraportin, jossa kerrotaan käyttäjien Henkilötietoja koskevien pätevien lainvalvontapyyntöjen määrä kaikilla sivustoillamme.

Muu oikeus- tai sääntelyprosessi Voimme jakaa Henkilötietojasi, jos uskomme sen olevan kohtuudella välttämätöntä seuraavia tarkoituksia varten:
  • Voimassa olevien oikeusprosessien noudattamiseksi (esim. haasteet, luvat).
  • Ancestryn Käyttöehtojen täytäntöönpano ja soveltaminen.
  • Palvelujen turvallisuuden tai eheyden suojaaminen.
  • Ancestryn, työntekijöidemme tai Käyttäjien oikeuksien, omaisuuden ja turvallisuuden suojaaminen.
Jos Ancestry ostetaan Jos Ancestry tai sen liiketoiminta ostetaan tai siirretään (mukaan lukien konkurssi tai vastaava menettely), voimme jakaa Henkilötietosi tahon kanssa, joka on yrityskaupan ostava tai jokin muu vastaanottava taho. Tämän Tietosuojaselosteen lupaukset koskevat edelleen Henkilötietojasi, jotka siirretään tälle uudelle taholle.
Huomautus aggregoiduista tiedoista Ancestry voi luovuttaa käyttäjätietoja aggregoidussa muodossa osana Palvelujamme tai markkinointitoimiamme sekä meidän tai tutkimuskumppaniemme julkaisemissa tieteellisissä julkaisuissa. Saatamme esimerkiksi jossakin osavaltiossa huomioida joltakin tietyltä maantieteelliseltä alueelta tai maasta kotoisin olevien maahanmuuttajien prosenttiosuuden. Tällainen paljastaminen ei koskaan sisällä Henkilötietoja.

 

8.  Sinun oikeutesi ja käytettävissäsi olevat Henkilötietojasi koskevat valinnat

Kaikki Käyttäjät (kuten termi Käyttäjä on määritelty Käyttöehdoissamme) voivat käyttää verkkotyökalujamme 1) pyytääkseen raporttia siitä, mitä Henkilötietoja he ovat meille toimittaneet, 2) ladatakseen kopion DNA-tiedoistaan tai ladatakseen kopion sukupuistaan, ja 3) poistaakseen sukupuunsa, DNA-testituloksensa tai tilinsä.

Lisäksi jotkin tietosuojalait, kuten EU:n yleinen tietosuoja-asetus, tarjoavat ihmisille erityisiä henkilötietoja koskevia oikeuksia. Seuraavassa on esimerkkejä tällaisista oikeuksista:

Oikeus saada pääsy/tieto – Sinulla saattaa olla oikeus pyytää pääsyä Henkilötietoihisi ja saada kopio määrätyistä tiedoista, mukaan lukien keräämiemme ja paljastamiemme Henkilötietojesi luokat. Voit pyytää tällaisen kopion noudattamalla näitä vaiheittaisia ohjeita. Jos haluat kopion DNA-tiedoistasi, noudata näitä ohjeita vaiheittain. Jos haluat kopion sukupuistasi, noudata näitä ohjeita vaiheittain.

Oikeus oikaista tietoa –  Sinulla saattaa olla oikeus pyytää meitä oikaisemaan tai korjaamaan itseäsi koskevia epätarkkoja Henkilötietoja.

Oikeus poistaa tiedot – Sinulla on määrätyissä tapauksissa oikeus pyytää, että rajoitamme (lopetamme henkilötietojen aktiivisen käsittelyn) tai poistamme Henkilötietosi, jos siihen on pätevä syy ja se tapahtuu soveltuvan lain mukaisesti. Tietoja siitä, miten voit poistaa Henkilötietojasi, on osiossa 10.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä – Sinulla voi olla oikeus vastustaa oikeutettujen etujemme mukaisia käsittelytoimia, jos tällainen toiminta vaikuttaa oikeuksiisi ja vapauksiisi yksilönä. Lisäksi, jos annat suostumuksesi Henkilötietojesi käsittelyyn tiettyä tarkoitusta varten, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, ja lopetamme tietojesi käsittelyn tähän tarkoitukseen.

Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä – Sinulla on oikeus pyytää Henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista esimerkiksi silloin, kun uskot, että käsittely perustuu virheellisiin tietoihin tai käsittely ei tapahdu lainmukaisella tavalla.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen – Sinulla saattaa olla oikeus saada määrättyjä Henkilötietojasi muodossa, jossa ne voi siirtää toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus tehdä valitus – Sinulla on oikeus tehdä valitus Irlannin tietosuojakomissiolle (Irish Data Protection Commission) (Valitusten käsittely, tutkinnat ja täytäntöönpano yksityishenkilöille | Tietosuojakomissio, (Complaints handling, Investigations and Enforcement For Individuals | Data Protection Commissioner)) tai mille tahansa muulle asuinmaasi toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.


Voit käyttää näitä oikeuksia käyttämällä jäljempänä kuvattuja työkaluja tai ottamalla yhteyttä Ancestryyn. Näiden tietojen käyttämistä koskevat tiedot ja vaihtoehdot on lueteltu jäljempänä.

Tyyppi Valinnat
Ancestry Voit käyttää ja päivittää Ancestrylle antamiasi Henkilötietoja (kuten sähköpostiosoitteesi, käyttäjätunnuksesi, profiilitietosi jne.) milloin tahansa seuraavissa tietosuoja-asetusten osioissa: Saadaksesi tietoa siitä, miten voit hallita Ancestryssä luomiesi sukupuiden tietosuoja-asetuksia mene Sukupuuasetuksiin tai klikkaa tästä.
Ancestryyn liittyvät tuotemerkit Ancestry pyrkii tekemään yksityisyyden hallinnastasi kaikissa Palveluissa helppoa. Voit hallinnoida Ancestryyn liittyvien tuotemerkkiemme tietosuoja-asetuksiasi tässä.
Mobiilisovellukset Voit myös hallita tietojasi mobiilisovellustemme, kuten Ancestry, AncestryDNA, Find a Grave ja We Remember, asetusten kautta.
Mainonta Käytämme evästeitä ja vastaavia seurantatekniikoita ja integraatioita kolmannen osapuolen markkinointi- ja mainostuskumppaneiden kanssa kerätäksemme tietoa kiinnostuksen kohteistasi ja toimistasi tarjotaksemme sinulle kohdistettuja mainoksia. Voit muuttaa asetuksiasi Evästekäytännössämme kuvatulla tavalla. Lisätietoja  ON Evästekäytännössämme.
Sukupuutietojen lataaminen Ancestry antaa sinun ladata sukupuutietosi GEDCOM-sukupuun standarditiedostomuodossa Sukupuuasetustesi kautta. Katso ohjeet tästä.
Geneettisen tiedon lataaminen Sinulla on aina mahdollisuus ladata DNA-tietojasi sisältävä tiedosto. Jos lataat DNA-tietojasi, teet sen omalla vastuullasi. Katso ohjeet tästä. Saat lisätietoa siitä, mitä DNA-tietojen latauksesi sisältää, tästä.

 

9.  Mitkä ovat säilytyskäytäntömme?

Ancestry-palvelut perustuvat pohjimmiltaan siihen käsitykseen, että henkilökohtainen itsensä löytämisen matka ei ole kertaluontoinen tapahtuma, vaan se jatkuu pitkän ajan – mahdollisesti monen elämän ajan. Lisäksi erityisesti tilaajiemme ja DNA-asiakkaittemme osalta, jotka maksavat maksuja tai ostavat tilauksia, jatkuva kokoelmiemme ja historiallisten tiedonlähteiden sekä DNA-ominaisuuksiemme parantaminen tarjoaa käyttäjillemme etuja ja tietoa ajan mittaan. Säilytyskäytäntömme ovat tämän jatkuvan arvon mukaisia, ja säilytämme käyttäjätilit järjestelmässämme, kunnes käyttäjämme ilmoittavat meille haluavansa poistaa tietonsa tai sulkea tilinsä.

Tietojen kategoria Säilytysaika
Tili ja profiili Ancestry säilyttää Henkilötiedot, jotka annat luodessasi tilisi ja profiilisi, siihen asti, että poistat tilisi.
Sukupuu Sukupuiden usean sukupolven mittaisen merkityksen vuoksi Ancestry säilyttää sukupuutietosi tarjotakseen sinulle jatkuvan käyttöoikeuden, päivitettyjä ominaisuuksia ja mahdollisuuden täydentää sukupuuta. Sukupuutietosi säilytetään, kunnes poistat sukupuusi tai tilisi.
DNA Ancestry säilyttää DNA-tietosi tarjotakseen sinulle ostamiasi (tai sinulle lahjoitettuja) ominaisuuksia ja toimintoja, mukaan lukien jatkuvasti päivitetyt ominaisuudet, kuten samankaltaiset DNA-osumat, yhä tarkemmat etnisen taustan arviot ja parannetut alueet ja yhteisöt sekä muut uudet ominaisuudet, jotka perustuvat DNA-tietoon. DNA-tietosi säilytetään, kunnes poistat DNA-testitulokset tai tilisi.

Jos olet ollut AncestryHealthin asiakas, AncestryHealth-laboratoriokumppaniemme on säilytettävä DNA-tietosi ja testituloksesi vähintään seitsemän vuoden ajan tai osavaltion lain ja Clinical Laboratory Improvements Act -lain (CLIA) mukaisesi sekä College of American Pathologists (CAP) -järjestön sertifioimiin laboratorioihin sovellettavien ohjeiden mukaisesti.

Ancestryyn liittyvät tuotemerkit Joillakin Ancestryyn liittyvillä tuotemerkeillämme (Fold3, Newspapers.com™, Find a Grave, We Remember ja Archives) on omat kirjautumistunnuksensa, ja ne säilyttävät tiliäsi luodessasi antamasi Henkilötiedot ja profiilisi niin kauan kuin se on tarpeen jatkuvien ja päivitettyjen Palvelujen toimittamiseksi sinulle, tai kunnes pyydät meitä poistamaan ne.
Käyttötiedot Säilytämme käyttötiedot (esim. vierailut sivustoilla) anonymisoidussa, depersonalisoidussa tai aggregoidussa muodossa. Kun tiedot on koottu, ne eivät ole enää Henkilötietoja, eivätkä käyttäjät voi pyytää niiden poistamista.

 

10.  Miten voin poistaa Henkilötietoni?

Voit poistaa Henkilötietosi Ancestrystä milloin tahansa.

Tietojen kategoria Miten voin poistaa
Henkilötietoni

Voit poistaa Henkilötietosi Ancestrystä noudattamalla näitä ohjeita.

Jos olet jakanut tietoja muiden Käyttäjien kanssa (esimerkiksi julkaisemalla sukupuusi tai jakamalla DNA-tuloksiasi suoraan muiden Käyttäjien kanssa), Ancestry ei voi poistaa tiedoista tehtyjä kopioita, joita muut Käyttäjät ovat saattaneet säilyttää. Ne voi poistaa vain ottamalla yhteyttä tietoja säilyttävään Käyttäjään ja pyytämällä häntä poistamaan ne.

Ole hyvä ja lähetä pyynnöt poistaa tiedot linkitetyistä arkistoista ja tiedoista niistä vastuussa olevalle arkistointiyksikölle.

Käsittelemme pyynnöt Henkilötietojen poistamisesta hallussamme olevista haettavista arkistoista ja tietueista tapauskohtaisesti sekä lain mukaisesti.

Saat lisätietoa Ancestryn käsittelemistä Henkilötiedoista, jotka liittyvät muihin kuin Ancestry-käyttäjiin, klikkaamalla tästä.

Geneettinen Huomaa: Jos pyydät Ancestryä poistamaan DNA-tietosi, poistamme kaikki Geneettiset tiedot, mukaan lukien kaikki Geneettisistä tiedoista johdetut tiedot (etnisen taustan arviot, geneettiset vastaavuudet (geneettiset sukulaiset) jne.) tuotanto-, kehitys-, analytiikka- ja tutkimusjärjestelmistämme 30 päivän kuluessa.

Jos haluat pyytää Biologisten näytteittesi hävittämistä, sinun on otettava yhteyttä Jäsenpalveluihin. Huomaa, että jos olet hyväksynyt Tietoisen suostumuksen tutkimukseen, emme voi poistaa Geneettisiä tietojasi käynnissä olevista tai päättyneistä tutkimusprojekteista, mutta emme myöskään käytä niitä uusiin tutkimusprojekteihin.

Yleistä Huomaa, että Henkilötietojesi poistamisessa varmuuskopiojärjestelmistämme saattaa olla viive sen jälkeen, kun ne on poistettu tuotanto-, kehitys-, analytiikka- ja tutkimusjärjestelmistämme. Laboratoriokumppanimme voivat myös säilyttää meiltä saamansa tiedot noudattaakseen lakeja tai määräyksiä, jotka vaativat tiettyjen tietojen säilyttämistä, kuten Clinical Laboratory Improvements Amendments -määräyksiä, joita hallinnoi Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (Food and Drug Administration). Ancestry voi myös säilyttää määrättyjä tietoja, jotka ovat kohtuudella tarpeen lakisääteisten velvoitteittemme (mukaan lukien lainvalvontapyynnöt) noudattamiseksi, riitojen ratkaisemiseksi, turvallisuuden ylläpitämiseksi, petosten ja väärinkäytösten estämiseksi sekä verotukseen, maksualaan, arvopapereihin ja kliinisiin asioihin (lääketieteellinen tutkimus) liittyvien säädösten vaatimusten noudattamiseksi.
Ancestryyn liittyvät tuotemerkit Jos haluat poistaa tietoa Ancestryyn liittyvistä tuotemerkeistä (Fold3, Newspapers.com™, Find a Grave, We Remember tai Archives), voit ottaa yhteyttä meihin asianmukaisen tuotemerkin kautta ja pyytää Henkilötietojesi poistamista kyseisestä palvelusta. Joillakin Palveluilla voi olla myös verkkopyyntölomake, jota voi käyttää kyseisen palvelun tilin asetusvalikon kautta ja joka on nähtävissä tässä.

 

11.  Turvallisuus

Ancestryllä on kattava tietoturvaohjelma, joka on suunniteltu suojaamaan asiakkaittemme Henkilötietoja hallinnollisilla, fyysisillä ja teknisillä suojakeinoilla.

Tietoturvaohjelman turvatoimenpiteet perustuvat kerättyjen Henkilötietojen arkaluontoisuuteen. Meillä on käytössämme toimenpiteitä, joilla suojaamme hallitsemiamme Henkilötietoja (mukaan lukien Geneettisten tietojen) katoamiselta, väärinkäytöltä tai muuttamiselta sekä sopimattomalta pääsyltä niihin.

Ancestry Security Team tarkistaa säännöllisesti turvallisuus- ja tietosuojakäytäntömme ja parantaa niitä tarpeen mukaan auttaakseen varmistamaan järjestelmiemme ja Henkilötietojesi eheyden.

Käytämme suojattua palvelinohjelmistoa Henkilötietojen (mukaan lukien Geneettisten tietojen) salaamiseen, ja teemme yhteistyötä vain sellaisten tietoturvayritysten kanssa, jotka täyttävät turvallisuusstandardimme ja sitoutuvat niihin. Vaikka emme voi taata, että tietoja ei menetetä, väärinkäytetä tai muuteta, suoritamme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimia estääksemme tämän.

On myös tärkeää, että suojaudut Henkilötietojesi luvattomalta käytöltä pitämällä vahvoja salasanoja ja suojaamalla oman tietokoneesi tai laitteesi luvattomalta käytöltä.

 

12.  Kansainväliset tiedonsiirrot

Olemme maailmanlaajuinen yritys ja siirrämme Henkilötietojasi muihin maihin kuin omaan asuinmaahasi, muun muassa Yhdysvaltoihin, Irlantiin, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Ranskaan. ETA:n, Sveitsin tai Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella olevissa maissa ei välttämättä tarjota samaa tietosuojan tasoa kuin kotimaassasi tarjotaan. Kun siirrämme Henkilötietojasi ja Geneettisiä tietojasi Ancestryn irlantilaisen yrityksen ja Ancestryn yhdysvaltalaisten yritysten välillä Yhdysvalloissa tapahtuvaa käsittelyä varten, käytämme ja toimimme vakiintuneiden siirtomekanismien, kuten vakiosopimuslausekkeiden mukaisesti.

 

13.  Tähän selosteeseen tehtävät muutokset

Voimme muuttaa tätä Tietosuojaselostetta milloin tahansa, mutta ilmoitamme selvästi etukäteen kaikista tähän selosteeseen tehtävistä merkittävistä muutoksista esimerkiksi julkaisemalla ilmoituksen Palvelujen kautta, verkkosivustoillamme tai lähettämällä sinulle sähköpostin tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden tarkistaa muutokset ja päättää, haluatko jatkaa Palvelujen käyttöä.

Ilmoitamme sinulle myös tähän selosteeseen tehtävistä ei-merkittävistä muutoksista niiden voimaantulopäivästä alkaen lähettämällä ilmoituksen Palvelujen kautta, verkkosivustoillamme tai lähettämällä sinulle sähköpostia.

Jos vastustat muutoksia, voit poistaa tilisi osiossa 10 kuvatulla tavalla.

 

14.  EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeusperusteet EU:n asukkaiden Henkilötietojen käsittelylle

EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan lainsäädännön mukaan meidän on määriteltävä ne tarkoitukset, joita varten käsittelemme Henkilötietojasi, ja ne oikeusperusteet, joihin nojaamme käsitellessämme tietoja. Ancestry nojaa useisiin oikeusperusteisiin Henkilötietojesi ja Geneettisten tietojen keräämisessä ja käsittelyssä. Voit tarkastella oikeusperusteitamme tässä.

 

15.  Rekisterinpitäjän henkilöllisyys ja yhteystiedot 

Yhdysvalloissa sijaitsevat asiakkaat

Jos asut Yhdysvalloissa, Ancestry.com Operations Inc. ja Ancestry.com DNA, LLC ovat vastuussa tietojesi käytöstä ja Henkilötietoihisi liittyviin pyyntöihin vastaamisesta.

 

  Sähköposti Postiosoite
Käyttäjät, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa [email protected] Ancestry.com Operations Inc.
Attn: Privacy Office
153 Townsend Street, Suite 800
San Francisco, CA 94107
USA:n osavaltiokohtaiset tietosuojaan liittyvät pyynnöt ja kysymykset (US State Privacy Requests) [email protected] Tietoa ei saatavilla
Kalifornian valtuutetun edustajan tuki (California Authorized Agent Support) [email protected] Tietoa ei saatavilla

 

Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevat asiakkaat

Jos asut Yhdysvaltojen ulkopuolella, rekisterinpitäjäsi on Ancestry Ireland Unlimited Company.

Yhdysvaltain ulkopuolella olevat käyttäjät voivat ottaa yhteyttä Irlannin tietosuojakomissioon (Irish Data Protection Commission) tai paikalliseen tietosuojaviranomaiseen.

 

  Sähköposti Postiosoite
Käyttäjät, jotka sijaitsevat Yhdysvaltojen ulkopuolella [email protected] Ancestry Ireland Unlimited Company
Attn: Privacy Office
52-55 Sir John Rogerson’s Quay
Dublin D02 NA07
Irlanti

 

Ancestryn asiakkaille: Ancestryn asiakkaat voivat ottaa meihin yhteyttä näiden puhelinnumeroiden kautta tai lähettää kysymyksiä tällä verkkolomakkeella.

Lainvalvontapyynnöt: Lainvalvontaelimien tietopyyntöjen tulisi noudattaa Ancestryn lainvalvontaa koskevia ohjeita.

 

16.  Yhdysvaltain asukkaita koskeva lisätietosuojaseloste (koskee vain Kaliforniassa sijaitsevia asiakkaita)

Ancestry tarjoaa tämän Yhdysvalloissa asuvien lisätietosuojaselosteen ("USA:n seloste" tai ”Yhdysvaltain seloste”), jota sovelletaan vain Kalifornian, Coloradon, Connecticutin ja Virginian asukkaisiin, lisänä tietosuojaselosteeseemme antaakseen tietoja siitä, kuinka voit käyttää Kalifornian vuoden 2018 kuluttajatietosuojalain (Consumer Privacy Act of 2018, "CCPA"), Kalifornian vuoden 2020 tietosuojaa koskevia oikeuksia koskevan lain (California Privacy Rights Act of 2020, “CPRA”), Coloradon tietosuojalain (Colorado Privacy Act, “CPA”), Connecticutin tietosuojalain (Connecticut Data Privacy Act, “CTDPA”) ja Virginian kuluttajantietosuojalain (Virginia Consumer Data Protection Act “VCDPA”) mukaisia oikeuksiasi. Tämä Yhdysvaltain seloste kattaa kaikki Ancestry-sivustot, -palvelut ja -mobiilisovellukset, joissa on linkki tähän Yhdysvaltain selosteeseen, mukaan lukien: Ancestry®, AncestryDNA, Fold3, Newspapers.com™, Archives, We Remember ja Find a Grave  (näitä kutsutaan soveltuvin osin yhteisnimityksillä "Ancestry” tai "me” tai ”meidän”). Tämä koskee Henkilötietoja (määritelty edellä), joita keräämme käyttäessäsi Palvelujamme ja muilla tavoilla, joilla olet yhteydessä tai kanssakäymisessä kanssamme.

16.1  Henkilötietojen kategoriat

Ancestry kerää ja on kerännyt 12 kuukauden aikana ennen tämän Yhdysvaltain selosteen voimaantulopäivää seuraaviin kategorioihin kuuluvia Henkilötietoja:

  • Tunnistetiedot, kuten nimi, käyttäjänimi, postiosoite, yksilöllinen henkilötunnus, verkkotunniste, IP-osoite, mobiililaitteen tunniste, sähköpostiosoite, tilin nimi, ajokortti ja ajokortin tiedot.
  • Kohdan 1798.80 alakohdassa (e) kuvatut Henkilötiedot, jotka eivät kuulu olemassa olevaan kategoriaan (fyysiset ominaisuudet tai kuvaukset).
  • Sovellettavan osavaltion tai liittovaltion lain mukaisten suojattujen luokitteluiden ominaisuudet, kuten syntymähetkellä määritetty sukupuoli ja syntymävuosi. Tämä sisältää myös Sisältösi (Käyttöehdoissamme määritetyssä muodossa), jonka päätät jakaa kanssamme ja jonka katsotaan kuuluvan laillisesti suojattuun luokkaan sovellettavan osavaltion tai liittovaltion lain mukaisesti.
  • Kaupalliset tiedot, kuten ostetut, saadut tai harkitut tuotteet tai palvelut tai muut osto- tai kulutushistoriat tai taipumukset.
  • Biometriset tiedot, kuten DNA-tiedot (määritelty edellä).
  • Internetin käyttötiedot, kuten selaushistoriasi, hakuhistoriasi ja tiedot vuorovaikutuksestasi sivustojemme ja mainoksiemme kanssa.
  • Sijaintitiedot, kuten laitteesi tai tietokoneesi sijainti ja kaikki Find a Grave -palveluun ladattuihin digitaalisiin valokuviin liittyvät metatiedot, mukaan lukien valokuvan ottamispaikan sijainti sekä valokuvan ottamisen päivämäärä ja aika.
  • Aistiperäinen tieto, kuten audio-, elektroninen ja visuaalinen tieto (esim. lataamasi ääni- tai videotallenteet, Ancestry Member Services -palvelun puhelujen tallenteet tai tiedot, jotka jaat vapaaehtoisesti, kun teet kuluttajien näkemyksiä ja kokemuksia koskevaa tutkimusta kanssamme).
  • Henkilötiedoista johdetut päätelmät, kuten mahdollisista perhesuhteista ilmoittaminen ja kuluttajaprofiilien luominen tutkimusta, tuotekehitystä ja markkinointia varten. Huomaa, että kuten jäljempänä olevassa osiossa 16.7 todetaan, emme myy Henkilötietojasi.
  • Arkaluonteiset Henkilötiedot, kuten ajokortti, tilin kirjautumistiedot, rotu tai etninen alkuperä ja geneettiset tiedot.

Huomaa, että joihinkin kategorioihin kuuluvia tietoja kerätään vain, jos käytät tiettyjä Palvelujamme.

16.2  Liiketoiminnalliset tarkoitukset

Ancestry käyttää osiossa 16.1 esitettyihin kategorioihin kuuluvia Henkilötietoja seuraaviin liiketoiminnan tarkoituksiin:

  • Ancestryn Palvelujen tarjoaminen, mukauttaminen, parantaminen, päivittäminen ja laajentaminen.
  • Kommunikointi kanssasi Palveluista.
  • Palveluiden turvallisuuden ja eheyden varmistaminen.
  • Meidän ja liikekumppaneidemme uusien tuotteiden ja tarjouksien markkinoiminen kiinnostuksen kohteittesi perusteella.

16.3  Henkilötietojen lähteiden kategoriat

Ancestry kerää ja on kerännyt tämän Yhdysvaltain tietosuojaselosteen voimaantulopäivää edeltäneiden 12 kuukauden aikana osiossa 16.1 kuvattuja Henkilötietoja seuraaviin kategorioihin kuuluvista lähteistä:

  • Sinä, käyttäjämme/vierailijamme – tämä Henkilötietojen lähde riippuu harjoittamastasi Palvelujen käytöstä, mukaan lukien toimittamasi Sisältösi (määritelty Käyttöehdoissamme)
  • Ancestry-yritykset (määritelty osiossa 7)
  • Julkiset asiakirjat ja tietolähteet
  • Historialliset asiakirjat
  • Kolmannet osapuolet.

16.4  Henkilötietojen luovuttaminen liiketoimintatarkoituksiin

Ancestry jakaa ja on jakanut 12 kuukauden aikana ennen tämän Yhdysvaltain selosteen voimaantulopäivää seuraaviin kategorioihin kuuluville kolmansille osapuolille tietoja seuraavista Henkilötiedon kategorioista liiketoimintatarkoituksia varten:

Kolmansien osapuolten kategoriat  Jakamiemme Henkilötietojen kategoriat
Muut Ancestry-käyttäjät (jos jaoit Henkilötietojasi Ancestryssä)
  • Tunnisteet
  • Kalifornian siviililain pykälässä 1798.80(e) kuvatut Henkilötietojen kategoriat
  • Sovellettavan osavaltion tai liittovaltion lain mukaan suojattujen luokkien ominaisuudet ja piirteet
  • Biometriset tiedot.
Ancestry-yritykset
  • Tunnisteet
  • Kalifornian siviililain pykälässä 1798.80(e) kuvatut Henkilötietojen kategoriat
  • Sovellettavan osavaltion tai liittovaltion lain mukaan suojattujen luokkien ominaisuudet
  • Kaupalliset tiedot
  • Biometriset tiedot (vain Ancestryn ja AncestryDNA:n välillä)
  • Internetin käyttötiedot
  • Sijaintia koskevat tiedot
  • Aistiperäinen tieto
  • Päätelmät.
Palveluntarjoajat
  • Kalifornian siviililain pykälässä 1798.80(e) kuvatut tunnisteet ja Henkilötietojen kategoriat, kuten sähköpostiosoite ja Ancestryn luomat yksilölliset henkilökohtaiset tunnisteet (putkilokoodi)
  • Sovellettavan osavaltion tai liittovaltion lain mukaan suojattuihin luokkiin kuuluvat biometriset tiedot ja ominaisuudet (sukupuoli, syntymäaika) jaetaan kumppanilaboratorioidemme kanssa
  • Kaupalliset tiedot
  • Internetin käyttötiedot
  • Aistiperäinen tieto
  • Päätelmät.
Tutkimuskumppanit Katso Tietoisesta suostumuksesta tutkimukseen lisätietoa tutkimuskumppaneiden kanssa jaetuista tiedoista, jotka sisältävät muun ohella:
  • Tunnisteet
  • Kalifornian siviililain pykälässä 1798.80(e) kuvatut Henkilötietojen kategoriat
  • Sovellettavan osavaltion tai liittovaltion lain mukaan suojattujen luokkien ominaisuudet
  • Kaupalliset tiedot
  • Biometriset tiedot (vain Ancestryn ja AncestryDNA:n välillä)
  • Internetin käyttötiedot
  • Aistiperäinen tieto
  • Päätelmät.
Lainvalvontaviranomaiset tai muut sääntelyelimet Emme jaa Henkilötietojasi lainvalvonta- tai sääntelyelimille vapaaehtoisesti. Edellytämme pätevää oikeusprosessia, joka on kuvattu edellä osiossa 7, ennen kuin voimme toimittaa mitään tietoja lainvalvontaviranomaisille. Katso lisää jaetuista tiedoista puolivuosittaisesta läpinäkyvyysraportistamme.

 

16.5  Jakamis- ja mainosasetukset

Ancestry jakaa ja on jakanut 12 kuukauden aikana ennen tämän Kalifornian selosteen voimaantulopäivää seuraaviin kategorioihin kuuluville kolmansille osapuolille tietoja seuraavista Henkilötiedon kategorioista kohdistettua mainontaa varten:

Kolmansien osapuolten kategoriat  Jakamiemme Henkilötietojen kategoriat
Markkinointi- ja mainontakumppanit
  • Tunnisteet
  • Kaupalliset tiedot
  • Internetin käyttötiedot
  • Päätelmät.

 

Käytämme evästeitä ja vastaavia seurantatekniikoita tietojen jakamiseen palveluntarjoajiemme ja kolmansien osapuolien kanssa useista syistä, mukaan lukien mainosten tehokkuuden mittaaminen ja niiden kohdistaminen ja näyttäminen tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Voit lukea lisää käytännöistämme ja tarjoamistamme hallintatyökaluista sekä kieltäytyä tietynlaisesta jakamisesta evästekäytännössämme. 1. tammikuuta 2023 jälkeen voit muuttaa asetuksiasi napsauttamalla sivustojemme alatunnisteessa olevaa "Älä myy tai jaa henkilötietojani" -linkkiä.

16.6  Oikeuksiesi käyttäminen

16.6.1  TiedonsaantioikeusSinulla voi olla oikeus pyytää meitä ilmoittamaan, mitä Henkilötietoja keräämme, käytämme, paljastamme, jaamme tai myymme. Tämä sisältää oikeuden pyytää sinusta keräämiemme Henkilötietojen kategoriat, Henkilötietojen lähteiden kategoriat, Henkilötietojen keräämisen liiketoiminnallisen tarkoituksen, sellaisten kolmansien osapuolten kategoriat, joiden kanssa jaamme määrättyihin kategorioihin kuuluvia Henkilötietoja, ja tiettyjä yksityiskohtaisemmin määriteltyjä sinusta keräämiämme Henkilötietoja.

Jos lähetät tiedonsaantipyynnön omasta puolestasi, voit esittää pyynnön kahdella tavalla: verkossa tai sähköpostitse.

Lähettääksesi Ancestryn tiedonsaantipyynnön verkossa, noudata näitä vaiheittaisia ohjeita tilitietojen lataamisesta. Huomaa, että tämä raportti ei sisällä kopiota DNA-tiedoistasi tai sukupuistasi. Jos haluat kopion sukupuistasi, noudata näitä ohjeita vaiheittain. Jos haluat kopion DNA-tiedoistasi, noudata näitä ohjeita vaiheittain. Huomaa, että jos lataat DNA-tietojasi, teet sen omalla vastuullasi.

Jos haluat lähettää pyyntösi saada tietoa Ancestryyn liittyvistä tuotemerkeistä (Fold3, Newspapers.com™, Find a Grave, We Remember ja Archives), voit ottaa yhteyttä meihin asianmukaisen tuotemerkin kautta, ja joillakin Palveluilla saattaa myös olla verkkopyyntölomake kyseisen palvelun tiliasetusvalikossa (mahdolliset yhteystiedot ja verkkopyyntölomakelinkki ovat tässä).

Lähetä pyyntösi sähköpostitse osoitteeseen usprivacyrequests@ancestry.com. Meidän on vahvistettava henkilöllisyytesi, ennen kuin toimitamme sinulle kopion tiedoistasi. Vaadimme sinua todistamaan henkilöllisyytesi ja senhetkisen osoitteesi (sinua saatetaan esimerkiksi pyytää toimittamaan kopio valtion viranomaisen myöntämästä henkilöllisyystodistuksestasi, jota käytetään ainoastaan henkilöllisyytesi ja osoitteesi vahvistamiseen).

Jos olet CCPA:n/CPRA:n mukainen "Valtuutettu edustaja" ja aiot lähettää tiedonsaantipyynnön jonkun käyttäjämme puolesta, katso ohjeet jäljempää osiosta 16.6.3.

16.6.2 Oikeus poistaa tiedot Sinulla saattaa olla oikeus pyytää, että poistamme Henkilötietosi.

Jos lähetät poistopyynnön omasta puolestasi, voit esittää pyynnön kahdella tavalla: verkossa tai sähköpostitse. Huomaa, että Henkilötietojesi poistamiseksi sinun on poistettava tilisi ja että tilin poistopyynnön suorittamisen jälkeen tätä toimenpidettä ei voi peruuttaa. Tietosi (mukaan lukien muun muassa sukupuut, tietueet, valokuvat ja DNA-tiedot) poistetaan pysyvästi.

Jos haluat pyytää tietojen poistamista Ancestryn verkkopalveluista, noudata näitä vaiheittaisia ohjeita tilisi poistamiseksi. Jos haluat lähettää poistopyynnön Ancestryyn liittyvistä tuotemerkeistä (Fold3, Newspapers.com™, Find a Grave, We Remember tai Archives), voit ottaa yhteyttä meihin asianmukaisen tuotemerkin kautta, ja joillakin Palveluilla saattaa olla verkkopyyntölomake kyseisen palvelun tiliasetusvalikossa (mahdolliset yhteystiedot ja verkkopyyntölomakelinkki ovat tässä).

Lähetä poistopyyntösi meille sähköpostitse osoitteeseen usprivacyrequests@ancestry.com. Meidän on vahvistettava henkilöllisyytesi, ennen kuin poistamme tietosi. Vaadimme sinua todistamaan henkilöllisyytesi ja senhetkisen osoitteesi (sinua saatetaan esimerkiksi pyytää toimittamaan kopio valtion viranomaisen myöntämästä henkilöllisyystodistuksestasi, jota käytetään ainoastaan henkilöllisyytesi ja osoitteesi vahvistamiseen).

Jos olet CCPA:n/CPRA:n mukainen "Valtuutettu edustaja" ja aiot lähettää tiedonsaantipyynnön jonkun käyttäjämme puolesta, katso ohjeet jäljempää osiosta 16.6.3.

16.6.3  Valtuutetut edustajat Kalifornian asukkaat voivat käyttää "valtuutettuja edustajia" tiedustelu- ja poistopyyntöjen tekemiseen. Jos haluat käyttää valtuutettua edustajaa, lähetä meille sähköposti osoitteeseen [email protected]. Huomaa, että vaikka kuluttaja päättäisi käyttää pyyntöön valtuutettua edustajaa, kuluttajan on silti toimittava suoraan kanssamme suorittaakseen jäljempänä kohdassa 3 mainitun asian:

  1. Todisteet siitä, että valtuutettu edustaja on rekisteröity Valtiosihteerin rekisteriin liiketoiminnan harjoittamista varten Kaliforniassa.
  2. Kuluttajan allekirjoittama lupa, joka antaa valtuutetun edustajan toimia kuluttajan puolesta.
  3. Kuluttajan henkilöllisyyden todentaminen (kuluttajan on tehtävä tämä suoraan meille). Vaadimme henkilöllisyystodistuksen ja Kaliforniassa sijaitsevan osoitteen (esim. kopio vain henkilöllisyytesi ja osoitteesi vahvistamiseen käytettävästä valtion viranomaisen myöntämästä henkilöllisyystodistuksesta).

Huomaa: Raportti toimitetaan kuluttajalle hänen Ancestry-tilinsä kautta. Huomaa myös, että raportti ei sisällä kopiota kuluttajan DNA-tiedoista tai sukupuista. Jos kuluttaja haluaa ladata sukupuunsa tai DNA-tietonsa, ohjeet niiden lataamiseen löytyy edellä olevasta kohdasta 16.6.1 .

16.6.4 Oikeus valittaa Jos asut Coloradossa, Connecticutissa tai Virginiassa ja pyyntösi tietää tai poistaa tietosi evätään, sinulla on oikeus tehdä valitus. Voit tehdä sen lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected].

16.7  Myyminen Ancestry ei myy Henkilötietojasi eikä ole myynyt niitä 12 kuukauden aikana ennen tämän Kalifornian selosteen voimaantulopäivää.

16.8  Arkaluontoiset henkilötiedot Käsittelemme sinusta kerättyjä arkaluonteisia henkilötietoja vain tarjotaksemme Palveluita, muun muassa seuraavia tarkoituksia varten:

  • Ylläpitääksemme Palveluiden laatua ja turvallisuutta
  • Parantaaksemme palveluita
  • Tunnistaaksemme turvallisuushäiriöt
  • Vastustaaksemme Ancestryyn kohdistettuja haitallisia, petollisia, vilpillisiä tai laittomia toimia ja nostaaksemme niihin liittyviä syytteitä
  • Ylläpitääksemme tai hoitaaksemme tilejä, tarjotaksemme asiakaspalvelua, käsitelläksemme tai suorittaaksemme tilauksia ja tapahtumia, tarkastaaksemme asiakastietoja, käsitelläksemme maksuja, tarjotaksemme analyyttisiä palveluita ja tarjotaksemme tallennustilaa.

Saatamme myös käsitellä näitä arkaluonteisia henkilötietoja tarpeen mukaan ihmisten fyysisen turvallisuuden takaamiseksi ja sovellettavan lain edellyttämällä tavalla.

16.9  Ei syrjintää Emme syrji sinua, jos käytät sovellettavien Yhdysvaltain tietosuojasäännösten mukaisia oikeuksiasi.

16.10  Kalifornian Shine the Light -laki Kalifornian siviililain pykälä 1798.83, joka tunnetaan nimellä "Shine the Light" -laki, sallii Kaliforniassa asuvien käyttäjien pyytää ja saada meiltä luettelon mahdollisista Henkilötiedoista, jotka olemme paljastaneet kolmansille osapuolille näiden suoramarkkinointitarkoituksiin edeltävänä kalenterivuonna sekä näiden kolmansien osapuolten nimet ja osoitteet. Pyynnön voi tehdä vain kerran vuodessa, ja ne ovat maksuttomia. Kohdan 1798.83 mukaisesti Ancestry ei tällä hetkellä jaa Henkilötietoja kolmansille osapuolille näiden omiin suoramarkkinointitarkoituksiin.

16.11  Vuosiraportointi Klikkaa tästä nähdäksesi vuosittaiset pyynnöt, maailmanlaajuiset Tiedonsaantipyynnöt sekä Oikeus poistaa tiedot -pyynnöt.

16.12  Ota yhteyttä Jos sinulla on kysyttävää Yhdysvaltoihin liittyvistä tietosuojakäytännöistämme, ota meihin yhteyttä osoitteeseen usprivacyrequests@ancestry.com.

17.  Australian asukkaita koskeva lisätietosuojaseloste

Jos Australian vuoden 1988 tietosuojalaki (”tietosuojalaki”, Australian Privacy Act 1988 (Cth)) koskee Henkilötietojesi käsittelyä, näitä lausekkeita sovelletaan myös:

-       Geneettistä tietoa pidetään "arkaluonteisena tietona" tietosuojalain mukaisesti. Keräämme, käytämme tai paljastamme sinusta arkaluontoisia tietoja vain lain sallimalla tavalla, esimerkiksi jos olemme saaneet suostumuksesi tehdä niin tai jos laki edellyttää tai valtuuttaa keräämisen.

-       Kohdan 8 osalta (Sinun oikeutesi ja käytettävissäsi olevat Henkilötietojasi koskevat valinnat) sinulla voi olla oikeus tehdä valitus lainkäyttöalueesi asiaankuuluvalle tietosuojaviranomaiselle. Jos sinulla on kuitenkin kysymyksiä tai huolenaiheita Henkilötietojesi käsittelystä tai jos uskot, että emme ole noudattaneet tätä tietosuojaselostetta tai lainkäyttöalueesi asiaankuuluvaa tietosuojalakia, olisimme kiitollisia, jos ottaisit ensin meihin yhteyttä yllä olevasta kohdasta 15löytyvien yhteystietojen avulla. Tutkimme valituksen ja päätämme, ryhdytäänkö toimenpiteisiin, ja jos ryhdytään, niin mihin toimenpiteisiin ryhdytään.