Ancestry.com Learning Center 

Search


Våra samlingar

Här på Ancestry.se hittar du de svenska kyrkböckerna och annat material från Sverige men även en mängd uppgifter från USA, Kanada, Storbritannien, Australien och andra länder. Vilka samlingar som just du har tillgång till beror på vilket abonnemang du har.
Med ett Sverige-abonnemang får du full tillgång till de svenska samlingarna i listan nedan. Du får även begränsad tillgång till övriga databaser hos Ancestry. Det innebär att du kan hitta information om personer i till exempel USA i de fall det anges att personen i fråga  är född i Sverige. Du kan med andra ord titta på en emigrant i en amerikansk folkräkning om Sverige är indexerat som födelseplats för personen. Vill du sedan forska vidare på emigrantens barn och barnbarn som är födda i USA behöver du ett World Deluxe-abonnemang. World Deluxe-abonnemanget ger dig tillgång till samtliga uppgifter i alla Ancestrys samlingar från olika länder.

Om du vill se om material från ett speciellt land eller en speciell ort finns tillgängligt hos Ancestry är det enklast att söka i kortregistret. Börja med att ta bort markeringen i rutan för ”Endast dokument från Sverige” och sedan kan du filtrera på typ av samling, plats etc.

Följande samlingar ingår i Sverige-abonnemanget: